Denis Beroš koji se bavi temama vezanim uz zdravlje i prehranu danas je gostovao u sklopu Sajmova hrane i zdravog življenja.
Jedan od njegovih radova odnosi se na popularnu teoriju prehrane prema krvnim grupama.
Prehrana po krvnim grupama temelji se na ideji da različite krvne grupe (A, B, AB i 0) imaju specifične prehrambene potrebe koje mogu utjecati na zdravlje, energiju i opću dobrobit osobe. Na samom početku predavanja osvrnuo se na povijest nastanka krvnih grupa. Svaka krvna grupa reagira na hranu na različite načine, a prehrana bi trebala biti prilagođena krvnoj grupi osobe kako bi se poboljšalo zdravlje i spriječile bolesti.
Na primjer:
- Osobe s krvnom grupom A sklonije su vegetarijanskoj prehrani, jer su navodno osjetljiviji na meso
- Osobe s krvnom grupom B imaju veću toleranciju prema mesu i mliječnim proizvodima, te se smatra da im odgovara uravnotežena prehrana
- Osobe s krvnom grupom AB smatraju se "svejedi", no trebaju pažljivo birati hranu
- Osobe s krvnom grupom 0, koja je najstarija, prema ovoj teoriji najbolje reagiraju na visokoproteinsku prehranu, bogatu mesom i ribom.
Beroš u svojim radovima razmatra primjenu ove teorije u svakodnevnom životu, savjetujući kako odabrati hranu koja odgovara specifičnostima krvnih grupa, ali ona prije svega mora biti svježa i kvalitetna. Beroš ističe da se bavi zdravlju, a ne bolešću. I da treba prevenirati stvari na vrijeme.